sâmbătă, 23 iunie 2007

Show la Timisoara/Real

Show, frâne, fum şi cai putere
TIMIŞOARA - Piruete ameţitoare, cascadorii pe două şi patru roţi, întreceri în strunit caii-putere. De cum se răcoreşte, în puterea nopţii, pasionaţii de motoare se strâng şi dau un spectacol demn de orice film de acţiune de la Hollywood. Asta, însă, nu pe şosea, ci într-o parcare din Timişoara.
Întrecerea cailor putere!
Zgomotul motoarelor turate la maxim şi mirosul cauciucului încins pe şosea au sute de fani la Timişoara. Se întâlnesc pe ascuns, evită locurile publice, însă au aceeaşi pasiune - viteza şi îndemânarea. În urmă cu două nopţi, sute de tineri s-au adunat într-o parcare privată, pentru a-şi încerca maşinile sau motoarele.
Şoferii unor maşini tunate, la exterior... sau sub capotă, au desenat cerculeţe pe asfalt, au făcut piruete ameţitoare - cascadorii pe două şi patru roţi. Pentru a-şi regla motoarele sau chiar pentru a vedea cât de bine le stau bolizii pe roţi, ei şi-au aruncat mănuşa pentru diverse întreceri, care mai de care mai ingenioase. Au fost chiar şoferi de autoturisme provocaţi... de motociclişti. Totul într-o atmosferă demnă de orice film de acţiune de la Hollywood. Tinerii s-au adunat să se bucure de nebuniile făcute de cei mai îndemânatici şoferi. În doar câteva zeci de minute, pneurile au scrâşnit în toate direcţiile, maşinile puternice au demarat în trombă, iar motocicliştii au încântat asistenţa rulând pe o singură roată. Spectatorii, veniţi din toate colţurile oraşului, s-au înghesuit să surprindă acrobaţiile cu telefoanele mobile ori cu camere de filmat, iar bolizii au fost adevărate vedete. Cei mai puţin îndemânatici au preferat să stea pe margine şi să-şi etaleze instalaţiile desonorizare montate pe maşini şi au dat adevărate concerte spre deliciul publicului. Pentru că totul s-a petrecut într-o zonă privată, departe de şosea, poliţiştii n-au putut decât să-i împrăştie pe tineri, la un moment dat, ca să oprească gălăgia.

Niciun comentariu: